Zbiórka darów dla migrantów

2 grudnia br odbędzie się finał zbiórki darów dla migrantów organizowanej przez Nową Lewicę powiatu włoszczowskiego. Dary będzie można przynieść do biura organizacji, które mieści się przy ul. Kilińskiego 14a we Włoszczowie w godzinach 10:00 - 18:00.

-  Zachęcam do dzielenia się ciepłą odzieżą, jedzeniem i środkami higienicznymi z ludźmi, którzy na zimnie i deszczu koczują na granicy polsko-białoruskiej - mówi inicjatorka i koordynatorka zbiórki Małgorzata Zdrada. Dary zostaną przekazane do Polskiego Czerwonego Krzyża w Lublinie, które współpracuje z Grupą Granica.
Dodatkowo, w dniach 22 listopada - 2 grudnia dary można przynosić również do biura Nowej Lewicy w Kielcach, które mieści się na ul. Starodomaszowskiej 30/54. Biuro czynne jest od godz. 9:00 do 16:00, kontakt telefoniczny 797 604 348.

- Kiedy angażuję się w taką pomoc czuję, że mam wpływ na ratowanie czyjegoś życia. Jest to dla mnie bardzo ważne i wyrywa mnie z poczucia bezradności. Cieszy mnie to, że na wiadomość o zbiórce darów dla migrantów, mieszkańcy powiatu włoszczowskiego odpowiedzieli natychmiast, nie czekając na 2 grudnia (dzień oficjalnej zbiórki). W biurze Lewicy we Włoszczowie już zgromadziliśmy kilkanaście worków z czystą, ciepłą odzieżą dla dzieci i dorosłych – dodaje M. Zdrada.

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!